Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، مدیریت فعلی شهری از زمانی که روی کار آمده مدام بر گذشتگان می‌تازد که شهر را فروختند و باغات را تخریب کردند و آنها در این دوره به دنبال حفظ باغات هستیم. البته مصوبه لغو برج‌باغ‌ها هم در این دوره از مدیریت شهری تصویب شد و قرار بود که تکلیف تعدادی از  پرونده‌ها که قبل از صدور مصوبه مجوز ساخت و ساز گرفته بودند مشخص شود، اما این امر هم رخ نداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کش و قوس‌ها بر سر موضوع باغات ادامه داشت تا اینکه قرار شد برای باغات شناسنامه تهیه شود هر چند که تهیه شناسنامه باغات از دور قبلی مدیریت شهری پایتخت کلید خورده بود. 

سرنوشت شناسنامه دار شدن باغات و اراضی مشجر مشخص شود

زهرا نژادبهرام عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی شورا خواستار مشخص شدن سرنوشت تهیه شناسنامه باغات و اراضی مشجر شد. 

 وی ادامه داد: شورای شهر در راستای اجرای ماده 2 قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، مصوب سال 1359 شورای انقلاب و اصلاحیه آن و همچنین ماده یکم مصوبه ساماندهی صیانت و حفاظت از باغات و اراضی مشجر شهر تهران ابلاغی به شماره 160.2309.7165 در تاریخ سوم تیر 96 مصوبه شناسنامه تک‌باغات و اراضی مشجر را در تاریخ 27 آذر 97 به تصویب رسانید.

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: این تصمیم در تداوم رویکرد حفاظت و توسعه فضای سبز در پایتخت توسط شورای شهر اتخاذ شد و یکی از قطعات کلیدی تکمیل پازل عملکردی دوران کنونی در مدیریت شهری تهران است. 

نژادبهرام اضافه کرد:‌ مطابق بند یکم این مصوبه، شهرداری موظف شد از طریق کمیسیون ماده 7 آئین‌نامه اجرایی ماده یکم قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 15 اردیبهشت 98 شورای عالی استان‌ها و اصلاحات بعدی آن نسبت به اظهارنظر کارشناسی در خصوص رؤیت اراضی مشجر برداشت شده اقدام نموده و گزارش نتایج حاصله را ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این مصوبه به منظور بررسی فرایند کارشناسی تشخیص باغات و تصویب در صحن شورا به شورای شهر ارائه کند. 

20 ماه گذشت و هنوز اقدامی صورت نگرفته است

وی در ادامه تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع و گام مهمی که در خصوص تعیین نوعیت اراضی مشجع (شناسایی 6183 پلاک مشجر و تهیه شناسنامه برای 3228 قطعه آن تا زمان مصوبه مذکور) برداشته شد، انتظار می‌رفت در طی این مدت گزارش مدون و جامعی به شورای شهر ارائه شود. 

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران گفت:‌ متأسفانه با گذاشت حدود 20 ماه از پایان زمان تعیین شده برای انجام تکلیف شهرداری، طبق مصوبه مذکور و علی‌رغم پیگیری‌های مکرر هنوز هم اقدام مشخصی صورت نپذیرفته است، لذا با توجه به اتمام مهلت مقرر در مصوبه و نقش بی‌بدیل تهیه شناسنامه باغات و اراضی مشجر در حفاظت و صیانت حداکثری از ریه‌های تنفسی پایتخت انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر شهرداری نسبت به ارائه گزارش و نتایج اقدامات صورت گرفته به اعضای شورای شهر جهت سیر قانونی اقدام کند.

بعد از اظهارنظر عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران به سراغ علی‌محمد مختاری  رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران که در میدان آرژانتین مستقر است رفتیم. هر چند که مدیران شهری تأکید دارند که در زمان مدیریت نجفی، شهردار اول تهران لیست تعدادی از باغات به شورا ارائه شده و شناسنامه لازم برای آنها تهیه شده است.

در سال 97، برای بیش از 3 هزار و 400 باغ شناسنامه تهیه شد/شهردار لیست را به شورا داد

علی محمد مختاری در این باره به خبرنگار فارس گفت: در سال 97، برای بیش از 3 هزار و 400 باغ شناسنامه تهیه شده و این شناسنامه از طریق دفتر شهردار تهران به شورای شهر تهران ارائه شد. 

وی ادامه داد: برای اینکه باغات شناسنامه‌دار شوند و ما بتوانیم وارد باغ‌های خصوصی شویم، باید از دادستانی مجوز گرفته و با پلیس وارد باغ شویم، چرا که لکه‌های مشجری هستند که دراختیار مالک است، البته ما تعدادی از آنها را شناسایی و نوع گونه گیاهی، تعداد گونه‌های گیاهی را شناسایی و به شورا تقدیم کرده‌ایم. 

رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران اضافه کرد: 3 هزار و 428 قطعه باغ و اراضی مشجر، شناسنامه‌دار شده و ما تحویل شورا داده‌ایم و از آن زمان به بعد هم برای 720 باغ مجوز گرفته و در حال انجام شناسنامه برای آنها هستیم. 

تاکنون 4 هزار و 148 قطعه باغ‌ها و اراضی مشجر شناسنامه‌دار شده و مابقی هم خردخرد در حال انجام شدن است. باز هم تأکید می‌کنم برای اینکه وارد باغات شویم، باید مجوز مراجع قانونی را داشته باشیم. 

مختاری در پاسخ به اینکه شناسنامه 720 باغ دیگر چه زمان آماده ارائه به شورای شهر است گفت: در حال حاضر در کمیسیون‌ها بندبند آن در حال بررسی است. 

براساس این گزارش، در سال 97 نامه‌ای به شماره 10.30830 از طرف شهردار وقت به رئیس شورای شهر داده شده است و این نامه در خصوص شناسنامه تک‌باغات و اراضی مشجر بوده که به انضمام آن لوح فشرده و گزارش توجیهی مربوطه هم جهت مراحل تصویب به شورا ارائه شده است. همچنین رونوشت این نامه به میرزایی معاون وقت برنامه‌ریزی  ارسال شده است و همچنین در تاریخ 14 مهر 97 نامه دیگری ارسال شده است. 

برخی مدیران شهری تأکید دارند که سه سال پیش تعدادی از باغات که شناسنامه‌دار شده و مشاور آن  شفیق مجری طرح جامع تهران بوده تهیه شده و به شورای شهر ارائه شده است. 

مصوبه برج‌باغ‌ها در این دوره مدیریت شهری لغو به جای آن مصوبه خانه‌باغ تصویب شد. زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در این باره گفت: در شورای پنجم در راستای شفافیت و حفاظت از باغات، مصوبه برج‌باغ لغو و خانه‌باغ را تصویب کردیم و در قالب کمیسیون ماده 7 پشت باغات تهران ایستادیم. پرونده‌ها را بررسی و و هر پروانه و پایان کاری که می‌خواهد صادر شود حتما باید استعلام کمیسیون ماده 7 را داشته باشد. 

خرید باغ از طریق اخذ جرائم قطع درخت

وی ادامه داد: اجازه باغ‌کشی و نابودی درختان را نمی‌دهیم و این اقدام تاکنون انجام شده بود. حتی اگر درختانی هم به ناگزیر قطع شدند تأکید کردیم که جابجا شوند و جرائمی اخذ شوند. از طریق همان جرائم باغاتی خریداری شد. 

وی تأکید کرد: یکی از موضوعات مهم نگهداری از باغات موجود و باقیمانده تهران است که از اهمیت بسزایی برخوردار است. ما بدون هیچ‌گونه چشم‌پوشی در صورتی که شاهد باشیم باغات تهران با کوچکترین تحرک در خطر قرار بگیرند به طور جدی برخورد می‌کنیم و به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد این سرمایه‌ها نابود شود.

براساس این گزارش، مدیران شهری تأکید دارند که از باغات حفاظت کرده‌اند هر چند که در جریان لغو مصوبه برج‌با‌غ‌ها برخی از شهروندان گله‌مند هستند و موضوع درحال بررسی است. از سویی مدیران شهری تأکید دارند که شناسنامه باغات تهیه شده و از سوی دیگر، برخی از اعضای شورا هشدار می‌دهند که ماههاست از لایحه شورا گذشته و شهرداری توجهی به این موضوع نکرده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت شهری فضای سبز صدراعظم نوری عضو شورای شهر تهران مختاری شناسنامه دار شدن باغات باغ کشی جرائم خرید باغ نژاد بهرام باغات و اراضی مشجر شورای شهر تهران شناسنامه باغات تهیه شناسنامه شناسنامه دار شورای شهر مدیریت شهری ارائه شد فضای سبز تهیه شده تهیه شد باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۴۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان

حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی به همراه جمعی از قضات و معاونان خود، در دومین برنامه هفتگی دیدار با زندانیان ضمن گفتگو با ۱۵ مددجو آقا و خانم زندان سپیدار اهواز، مسائل و مشکلات مطرح شده را استماع و برای پیگیری و رفع آنها دستورات لازم را صادر کردند.

در این دیدار رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان، یکی از برنامه‌های عملیاتی و راهبردی این معاونت در سال ۱۴۰۳ را حضور در زندان‌های استان عنوان کرد و اظهار داشت: براساس برنامه‌های عملیاتی و سند تحول و تعالی قضایی، پیگیری، رفع مشکلات زندانیان و کاهش جمعیت کیفری با استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف در اولویت دستگاه قضایی استان قرار دارد.

وی افزود: از اقدامات بسیار مهم و مؤثر توسعه حل اختلاف خوزستان در سال گذشته، گسترش شعب تخصصی شورای حل اختلاف ویژه زندانیان و راه اندازی کارگروه مشترک شورای حل اختلاف و اداره کل زندان‌های استان می‌باشد که در آزادی تعداد زیادی از زندانیان ثمرات و نتایج بسیاری خوبی داشته است.

حجت الاسلام امانت بهبهانی گفت: اگر ما بتوانیم شرایط بخشش یک نفر را فراهم کنیم در ظاهر یک انسان را نجات و در واقع یک خانواده و در سطح کلان‌تر یک جامعه را نجات داده‌ایم که اثرات بسیار ماندگاری دارد.

 این مقام قضایی در ادامه بهره گیری از ظرفیت‌های قانونی به ویژه فعال سازی شورای‌های حل اختلاف را بر گسترش صلح و سازش بین مردم به منظور استمرار رویکرد حبس زدایی و جلوگیری از ورود افراد به زندان در موارد غیر ضروری را خواستار شد.

احمد رضا آزاده رئیس زندان سپیدار اهواز نیز در این دیدار ضمن تقدیر از رویکرد اثرگذار معاونت توسعه حل اختلاف خوزستان در کاهش جمعیت زندانیان استان و پیگیری مشکلات آنان، بر لزوم گسترش همکاری و تعامل سازنده سازمان زندان‌ها و شورای حل اختلاف در جهت تحقق اهداف قوه قضاییه تاکید کرد.

او گفت: قطعاً بازدید از زندان و دیدار با مددجویان ثمرات بسیاری خواهد داشت و زمینه آزادی تعداد زیادی از زندانیان را فراهم می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • شورای حل اختلاف در کدام‌ پرونده‌ قضایی ورود دارد؟
  • محکوم به قصاص در دزفول از چوبه‌دار رهایی یافت
  • بخشش حکم قصاص پس از ۲۳ سال
  • حمایت غرب از نسل‌کشی جدید اسرائیل/ حضور در انتخابات سهیم شدن در تعیین سرنوشت است
  • دستگیری مردی که دایی و خاله‌اش را کشت
  • سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد
  • بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ دربراه فصل جدید «پایتخت»